Omkeer osmose systemen en installaties voor IBC containers
Wij ontwikkelen naar uw wens complete omkeer osmose installatie voor gebruik op IBC containers. Dit is met name een ideale oplossing voor bijvoorbeeld glazenwassers die zo een mobiele osmosewater tank van 1000l tot hun beschikking hebben, welke gemakkelijk is te vervoeren met bestelbus of aanhangwagen.
Complete IBC container systemen met omgekeerde osmose installaties zijn er in een capacteit van:
Systeem RO 4 = 1514 liter per 24 uur
Systeem RO 6 = 2250 liter per 24 uur
Het gezuiverde osmose water kan worden opgeslagen in IBC containers van 600 liter of
1000 liter tanks welke zelfs gewisseld kunnen worden zodat er altijd 1 volle nieuwe tank met osmose water klaar staat voor gebruik.
Onze Omkeer Osmose systemen zijn gebruiksklaar en direct aan te sluiten op de waterleiding waarna u de tank weer kunt bijvullen met leidingwater. Wanneer de tank vol is sluit automatisch de toevoer van leidingwater.
Onze RO filters verbeteren de kwaliteit van uw water en filteren tot 99% van de volgende stoffen uit uw water: chloor, koper, barium, chroom, mercury, sodium, cadmium, fluoride, nitraat, selenium, zand, slib, roest.
Met een compacte afmeting van ca. 25 x 55 x 80 is dit Osmose systeem uitermate geschikt voor plantenvoeding, glasspoelmachines (horeca), glasbewassing, schoonmaakbedrijven en bedrijven met beperkte ruimte.
Industriële Reverse Osmosis RO installaties
Industriële osmose systemen. De grotere typen RO units worden gebruikt in bijvoorbeeld ziekenhuizen, dialyse centra, laboratoria, voor proceswater in de farmaceutische industrie en de chemische industrie.
Leverbare in de volgende hoge capaciteiten:
– 3000 liter per 24 uur
– 5600 liter per 24 uur
– 11355 liter per 24 uur
Minimale systeem eisen:
De locatie moet voorzien zijn van afvoer (drainwater), aanvoer water,
stopcontact met voltage 220v binnen 2 meter van de te plaatsen RO installatie.
Onderhoud en service:
De omkeer osmose filters / membranen dienen regelmatig te worden gewisseld om de kwaliteit van het osmose water te waarborgen. Tevens moeten het membraan iedere 6 maanden door middel van TDS meting worden gecontroleerd.
Wat is omgekeerde Osmose water?
Leidingwater bevat nog een hoeveelheid minuscule onzuiverheden zoals zouten, kalk,zink, nikkel, mangaan, ammonium enzovoort.
Bij waterzuivering d.m.v. Omgekeerde Osmose (reversed osmosis) wordt gebruik gemaakt van een halfdoorlaatbaar membraan dat bepaalde stoffen doorlaat en andere niet. Het proces wordt omgekeerd genoemd, omdat er druk nodig is om het water geforceerd door het membraan te laten gaan. De onzuiverheden blijven daardoor achter.
Omgekeerde osmose wordt daar toegepast waar men absoluut zuiver water nodig heeft, zoals bijvoorbeeld voor nierdialyse, drukprocessen, glazenwassers en autowasstraten, als halffabrikaat voor bijvoorbeeld laboratoria of als basis voor dranken als bier en frisdrank.
Omdat het Omgekeerde Osmosewater na zuivering is ontdaan van alle kalk en zouten,
drogen na zorgvuldige spoeling uw ramen streeploos op zonder enig gebruik van chemicaliën.
Wat is een TDS meter / TDS meting?
Een TDS meter is een eenvoudig hulpmiddel om te controleren of het osmosemembraan of silicaatfilter / demineralisatiefilter nog goed funtioneert. Op het moment dat je TDS meter een sterke stijging in de gemeten waarde aangeeft en je hebt je membraan recentelijk nog gespoeld dan functioneert het membraan niet meer naar behoren en zal je deze wellicht willen vervangen. Ditzelfde geld ook voor je silicaatfilter of demineralisatiefilter. Zodra je hier een stijging in de gemeten waarde waarneemt dan zal de hars verzadigd zijn en aan vervanging toe zijn. TDS is dus een prima indicatie om te bepalen of het membraan van je osmoseapparaat of de hars van je silicafilter of di-filter vervangen moet worden.